Trgovinski lanac virtuelno obučava radnike

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Poznati američki trgovinski lanac Valmart (Wal-Mart) odlučio je da poboljšati obuku svojih zaposlenih pomoću modernih tehnologija.

U Valmartu, naime, planiraju koristiti takozvane platforme za virtuelnu stvarnost na kojima će se obučavati budući radnici kompanije. One će biti postavljene u svih 200 Valmartovih centara za obuku, razmeštenih širom SAD.

Svaka platforma sastoji se od Oculus Rift headseta u kombinaciji s ličnim računarom koji ima podršku za virtuelnu stvarnost. Prednosti video sadržaja u 360 stepeni i tehnologije bazirane na virtuelnoj stvarnosti spoznaće oko 150.000 njihovih radnika.

Video materijal za obuku koji će zahtevati trenutnu reakciju zaposlenog uključuje različite situacije s područja korisničkih usluga, menadžmenta, ali i posebne situacije kao što je tradicionalna Black Friday rasprodaja.

Kako bi se celi program obuke ostvario, Valmart je sklopio saradnju s firmom Strivr Labs, koja već ima iskustva u uslugama iz područja virtuelne stvarnosti.

Osim obuke svojih zaposlenih, Valmart u budućnosti planira da smestiti platforme za virtuelnu stvarnost i u svojim trgovinama, gde će kupci moći da ih isprobaju.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay