TRI U JEDAN: Direktor Veterinarske stanice ima JOŠ DVE funkcije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Zbog toga što je istovremeno bio na funkciji direktora Veterinarske stanice u Bujanovcu, zastupnik Udruženja uzgajivača životinja i odbornik u bujanovačkoj Skupštini, a o tome nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije, Miodragu Milkoviću je izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona.

On tvrdi da je njegova jedina greška što nije obavestio Agenciju o funkcijama, ali da su se i sami uverili da nije ni u kakvom sukobu interesa.

Agencija je pokrenula postupak zato što je nije obavestio o tome da, pored dve javne funkcije, obavlja i dužnost zastupnika Udruženja građana uzgajivača životinja “Kravica”.

Propisana je obaveza funkcionera koji, u trenutku stupanja na javnu funkciju obavlja drugi posao ili delatnost, da u roku od 15 dana od dana stupanja na javnu funkciju o tome obavesti Agenciju, što Milković nije učinio, kažu iz Agencije.

Takođe, kažu, obaveza direktora Vetrinarske stanice je bila da u roku od tri dana od kada je izabran na mesto odbornika, zatraži saglasnost Agencije, što on nije uradio i time je prekršio zakon.

Milković je već 20 godina odbornik, a 30 godina u Veterinarskoj stanici. Udruženje građana uzgajivača životinja “Kravica” osnovano je 2010. godine.

Kako kaže, Agencija ni tu nije našla odnos zavisnosti, nisu zahtevali razrešenje sa neke funkcije, samo su zahtevali da bude javno objavljeno i da plati troškove objavljivanja od 22.800 dinara.

Agencija je prilikom odlučivanja uzela u obzir to da je Milković dva puta prekršio Zakon, ali je kao olakšavajuću okolnost uzela u obzir činjenicu da su ga na mesto odbornika izabrali građani i da između funkcija direktora Veterinarske stanice i odbornika nema odnosa zavisnosti, nadzora i kontrole.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay