Trio na čelu UO Saveta stranih investitora

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Savet stranih investitora održao je redovnu godišnju sednicu Skupštine, na kojoj je izabran novi Upravni odbor i usvojen niz važnih odluka, saopšteno je iz tog saveta.

Od ove godine, Savet ima novi izborni model – sedam članova Upravnog odbora su izabrani kao tim, a četiri kao pojedinci, što je doprinelo većoj transparentnosti izbornog procesa i jednakom tretmanu članova Saveta. Članovi su takođe usvojili Godišnji i Finansijski izveštaj za 2017. godinu i glasali za izmene Statuta.

Članovi su ponovo izabrali tri visoka zvaničnika: regionalnu direktorku tržišta jugoistočne Evrope kompanije Nestle, koja se sastoje od Adriatik regije, Bugarske i Rumunije Janu Mihajlovu za predsednicu Upravnog odbora Saveta, zatim generalnu direktorku Telenora Srbija Ingeborg Ofsthus za potpredsednicu zamenicu, kao i generalnog direktora Lafarž Srbija Dimitrija Knjeginjića za potpredsednika portparola.

Ostale članove Upravnog odbora čine: rukovodeći partner u Crowe Horwath BDM Bogdan Đurić, partner i rukovodilac poreskog odeljenja u preduzeću za reviziju Ernst&Young Ivan Rakić, generalna direktorka FCA Srbija Silvia Vernetti-Blina, direktor korporativnih poslova i komunikacija za Zapadni Balkan u kompaniji JTI a.d. Senta Goran Pekez, regionalni direktor za razvoj za jugoistočnu Evropu u kompaniji Ikea Srbija Vladislav Lalić, predsednik Upravnog odbora Sosijete ženeral banke Srbija Goran Pitić, generalni direktor SGS za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Marinko Ukropina i generalni direktor kompanije VIP mobile Dejan Turk.

Reizabrana predsednica Saveta Jana Mihajlova istakla je da će „sa osveženim timom, Savet nastaviti da još snažnije zagovara ubrzanje reformi i jači privredni rast, bolju primenu zakona i nastavak usklađivanja sa EU regulativom.

Zajedničku Radnu grupu, formiranu sa vladom, vidimo kao odlično sredstvo da zajednički ostvarimo bolji napredak u najvažnijim temama za investitore“, zaključila je predsednica Saveta.

Izvor: Blic, Tanjug

Foto: Pixabay