Turbulencije u Instagramu: Dva čelnika podnela ostavke

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

„Instagram“ potresaju ostavke – čelo ove rastuće društvene  mreže napuštaju i njeni suosnivači, prenose mediji.

Kevin Sistrom i Majk Kriger podneli su ostavke na mesta glavnog izvršnog direktora i glavnog tehničkog direktora „Instagrama“, koji je u vlasništvu kompanije „Fejsbuk“, uz vrlo šturo objašnjenje takvog poteza.

Britanski javni servis BBC, kao mogući razlog navodi tenzije između suosnivača „Instagrama“ i rukovodstva „Fejsbuka“.

Ove ostavke u najbrže rastućem pokretaču „Fejsbukovih“ prihoda dolaze samo nekoliko meseci nakon odlaska Jana Kouma, suosnivača aplikacije „WhatsUp“, koja je takođe u vlasništvu „Fejsbuka“, tako da ova društvena mreža ostaje bez razvojnih kadrova koji stoje iza njena dva najveća servisa.

Britanski javni servis BBC prenosi da je Sistrom, glavni izvršni direktor aplikacije, izjavio da on i Kriger odlaze da „istraže svoju radoznalost i kreativnost“.

„Sada smo spremni za naše naredno poglavlje. Kreiranje novih stvari zahteva da se povučemo, da shvatimo šta nas to inspiriše i da to uskladimo sa onim što svetu treba, to je ono što planiramo da učinimo“, naveo je Sistrom u saopštenju.

„Instagram“, kojeg je „Fejsbuk“ kupio 2012. godine za milijardu dolara u gotovini i akcijama, sada ima više od milijardu korisnika.

Izvor: BBC/RTS, agencije/BIZlife

Foto: Pixabay

Piše: B.M.