Turci navalili na stanove u Crnoj Gori

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Cene stanova u Crnoj Gori ustalile su se poslednjih godina na približno istom nivou, a predstavnici agencija za nekretnine tvrde da je u prošloj godini pojačano interesovanje turskih građana za kupovinu nekretnina u toj državi.

Direktorka podgoričke agencije Iva nekretnine, Mira Radović, kazala je za podgoričku Pobjedu da su se cene stanova u Podgorici ustalile zadnje tri-četiri godine i da smatra da se ove godine neće značajnije menjati.

Ona je rekla da su klijenti zainteresovani za kupovinu, ali stanova koji su značajno ispod realne cene.

„Uglavnom se traže jednosobni i dvosobni stanovi vrednosti od 35 do 55 hiljada evra, koje je gotovo nemoguće imati u ponudi“, istakla je Radović i dodala da se jedino mogu prodati stanovi čija je cena malo niža od realne i tržišne vrednosti stana.

Prema njenim rečima, u Podgorici klijenti traže uglavnom stanove u novogradnji, ali poslednjih nekoliko meseci je pojačano interesovanje za starije kvalitetne zgrade.

„Cena stanova u Podgorici u novogradnji se kreće od 1,1 do 1,8 hiljada evra, a u starogradnji od 700 do 900 evra po kvadratu“, rekla je Radović, dodajući da očekuje da bi najavljena treća faza projekta „Hiljadu plus“ mogla oživeti tržište nekretnina.

Menadžer budvanske agencije Gold agent, Vladan Stanišić, ocenio je da je prošle godine zabeleženo blago povećanje interesovanja za kupovinu stanova u Budvi, ali da se cene stanova u Budvi nisu menjale i kreću se od 1,5 do tri hiljade evra po kvadratu.

Stanišić je potvrdio veliko interesovanje iz Turske za stanove u Crnoj Gori od prošle godine. „Klijenti iz Turske kupuju stanove vrednosti od 50 do 70 hiljada evra. Kupuju u celoj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi“, kazao je Stanišić, dodajući da je iznenađen tim interesovanjem.

Prema poslednjim podacima Monstata, prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu prošle godine iznosila je 1,14 hiljada evra i veća je osam odsto u odnosu na isti period 2016.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay