Turci „udomili“ bivše radnike FAP

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Turska kompanija Fleks akademi pokrenula je u Priboju proizvodnju creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga, a pogon u Slobodnoj zoni se prostire na površini od 20.000 kvadrata.

Probnim radovima i obukom u ovoj fabrici je trenutno obuhvaćeno 80 radnika, a investitor najavljuje da će do kraja godine, kada bude kompletirana serijska proizvodnja, posao dobiti ukupno 300 ljudi.

U sredu su, posle gotovo šest meseci opremanja proizvodnog pogona i montaže prvog kontingenta automatskih mašina za finalnu proizvodnju, sa trake sišle prve cevi, namenjene inostranom kupcu.

Probnu fazu smo započeli sa 20 mašina za finalnu proizvodnju cevi, a uskoro očekujemo i nove. Za deset dana bi trebalo da stigne kompletna linija kojom ćemo početi serijsku proizvodnju čeličnih cevi, a i labaratorija za testiranje će biti gotova tokom naredne dve sedmice, što će označiti start prve faze u punom kapacitetu, uz angažovanje 160 radnika, kaže direktor firme Sulajman Karakus.

Podsetimo, konkurs Fleks akademija za prijem radnika je za kratko vreme izazvao veliku pažnju više od hiljadu nezaposlenih u gradu na Limu, a među zainteresovanima je najviše bilo bivših radnika nekadašnjeg pribojskog industrijskog giganata FAP.

Fleks akademi ima višedecenijsko iskustvo u proizvodnji čeličnih cevi, a svoje proizvode uspešno plasira širom Evrope i Azije, na tržišta u više od 20 zemalja.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay