Tužba protiv Evropske komisije, a sve zbog Srbije i čelika

PinterestFacebookTwitterShare

Udruženje evropskih proizvođača čelika „Evrofer” pokrenulo je tužbu protiv Evropske komisije (EK) pred Evropskim sudom pravde u Luksemburgu zbog antidamping istrage koju je administracija u Briselu vodila protiv Srbije i još četiri zemlje koje nisu članice Evropske unije (EU).

Kako prenosi Politika, ovu informaciju potvrdio je Šarl de Luzinjan, portparol „Evrofera”, čije sedište se nalazi u Briselu.

Nezadovoljni činjenicom da našoj zemlji nisu uvedene carine na izvoz čelika, predstavnici „Evrofera” su još 29. decembra prošle godine tužili EK i od suda u Luksemburgu traže da poništi odluku iz oktobra prošle godine. Tom odlukom, Srbija nije kažnjena i nisu joj uvedene antidamping mere na izvoz čelika.

Kako je De Luzinjan kazao za „Politiku”, Evrofer sumnja da je administracija u Briselu napravila ozbiljne propuste tokom vođenja ove antidamping istrage. Informacija o tome da smo podneli tužbu je javno dostupna. Ali, ne mogu da vam kažem ništa više od toga, jer je sudski proces u toku i ne možemo da ga komentarišemo, rekao je De Luzinjan.