U aprilu regionalni sporazum o romingu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Regionalni sporazum o romingu zemalja zapadnog Balkana biće potpisan u aprilu u Beogradu, rečeno je u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Potpisivanje regionalnog sporazuma dogovoreno na ministarskom radnom ručku u Skoplju, rekla je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je podsetila da je tekst Nacrta sporazuma o smanjenju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu zapadnog Balkana usaglašen i da definiše, između ostalog, regulisanje maloprodajnih i veleprodajnih cena.

Na skupu u Skoplju, pored srpske delegacije i predstavnika zemlje domaćina, učestvovali su predstavnici BiH, Crne Gore, Albanije i Grčke, kao i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel.

Marija Gabrijel je rekla da očekuje da će regionalni sporazum o romingu biti potpisan na Digitalnom samitu zapadnog Balkana 4. i 5. aprila u Beogradu.

Teme sastanka bile su osim novog regionalnog sporazuma o romingu, takođe i regionalni razvoj i istraživanje klauda, uključujući elektronske potpise, kao i saradnja u oblasti sajber bezbednosti.

Izvor: Danas, FoNet

Foto: Pixabay