Stiže nam nova fabrika dečje hrane

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Za nekoliko meseci u Dobanovcima će biti završena izgradnja fabrike dečje hrane, investicija vredna 34 miliona evra, koju zajedno sa partnerima iz Srbije realizuje ruska kompanija Farmalakt u vlasništvu srpskog privrednika Gorana Vukovića.

Kako je predsednik privredne komore Srbije Marko Čadež, najavio tokom danšnje posete  Rusiji, u Moskovskoj oblasti, prisustvovao otvaranju pogona Farmalakta u koji je uloženo 23 miliona evra.

Strateški partner Farmalakta za Zapadni Balkan na novom projektu je srpska kompanija Nelt Co koja će biti i distributer proizvoda fabrike u Dobanovcima.

„Ove investicije su još jedan dokaz da poslovni ljudi iz Srbije itekako umeju da prepoznaju šanse i potrebe ne samo domaćeg već i inostranih tržišta, da su sposobni da vode uspešne poslove u svetu, izbore se sa konkurencijom, ulažu i izvan lokalnih granica i budu pouzdani partneri kompanijama i u Evropi i u Rusiji, i u Americi i u Kini“, rekao je Čadež.

Ruska fabrika Farmalakta ima 181 radnika i dnevno će proizvoditi 30 tona zamena za majčino mleko koje su Rusija i zemlje Zajednice nezavisnih država do sada uvozile, kao i 15,4 tone dečjeg keksa i 7,93 tone dečjeg čaja.

Planirano je da fabrika u Dobanovcima izvozi dečju hranu na regionalna tržištu, a suve žitne i tečne mlečne kašice i pirea u Rusiju.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay