U junu na „Moravu“ sleće Boing 737?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Krug

Plan je da u junu na aerodromu Lađevci kod Kraljeva imamo avione tipa Boing 737 koji će učestvovati u saobraćaju, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka je u Lučanima podsetila da je Vlada Srbije donela prošle sedmice odluku da Morava postane mešoviti aerodrom, odnosno civilno-vojni i dodala da očekuje da vlada u petak potpiše ugovor sa operaterom za civilni deo aerodroma, preduzećem Aerodromi Srbije.

„Tog trenutka, aerodrom kod Kraljeva postaje mešoviti, međunarodni aerodrom. Vlada Srbije će uložiti oko 8,6 miliona evra u proširenje piste, opremu koja je potrebna, pre svega, za bezbednost“, kazala je Mihajlović.

Ističe da je najteži deo posla završen, te da sada preostaje da se novcem koji je obezbeđen najefikasnije završi taj posao i da pored Beograda i Niša, Srbija dobije i međunarodni aerodrom u Kraljevu.

Upitana za prugu Beograd – Bar, Mihajlović je kazala da je prošle godine kompletno rekonstruisan deo od 77 kilometara, a da će se za deo do granice sa Crnom Gorom uraditi projektno-tehnička dokumentacija.

„Kada to budemo završili, tek sledeće godine možemo početi sa radovima na nastavku rekonstrukcije barske pruge“, kazala je Mihajlović.

Izvor: Novosti, Tanjug

Foto: Krug

Komentari 1

  1. Pingback: "Morava" čeka Vidovdan - Bizlife.rs