X
  • English
X

Poslovne vesti

U milijarde za niški okrug uračunali i planirane investicije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Ulaganja fantastičnih 2,7 milijardi evra u Nišavski okrug, o kojima se ovih dana priča, izazvala su indirektnu polemiku između ministarke Zorane Mihajlović s jedne, i pojedinih medija i stručnjaka sa druge strane.

„Dok kojekakvi stručnjaci i analitičari pokušavaju da lažnim ekskluzivama obmanu javnost, odgovorno tvrdim da trenutne i planirane investicije u Niš i Nišavski okrug iznose 2,7 milijardi evra.“

„I oko toga nema nikakve dileme“, izjavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović povodom teksta u Danasu da je ta cifra nerealna i preterana, saopšteno je iz njenog kabineta.

U tekstu lista Danas od petka, stručnjaci su utvrdili upravo to da se 2,7 milijardi evra odnosi i na buduće investicije, a ne na novac koji je država već uložila kako je u svom govoru u Nišu sugerisao predsednik Vučić, koji se zatim i sam iznenadio cifrom koju su mu u govoru napisali.

Povezane vesti

Sagovornici Danasa su ocenili i da su u taj iznos verovatno uračunata i ulaganja iz perioda pre dolaska SNS na vlast.

U saopštenju ministarka navodi da se pomenute investicije odnose na drumski i železnički saobraćaj, kao i ulaganja u niški aerodrom „Konstantin Veliki“.

„Samo izgradnja „auto-puta mira“ Niš – Merdare košta 855 miliona evra, južnog kraka Koridora 10 košta 266,4 miliona evra, a istočnog kraka 410 miliona evra.

„U modernizaciju pruge Niš – Dimitrovgrad biće uloženo 268,28 miliona evra, u prugu Niš – Preševo investiraju se 254,4 miliona evra, dok će ulaganja u prugu Beograd – Niš u narednom periodu iznositi oko 600 miliona evra. Održavanje puteva u Nišu i okrugu koštalo je 15 miliona evra u prethodne četiri godine“, rekla je Mihajlovićeva.

Izvor: Danas

Foto: screenshot

Komentari 1

  1. Crna ovca

    Mnogo, bre, lažu i nije ih sramota! Lakrdija od vlasi i kojekakvih ministara. Bravo nišlije što niste dali aeroDRUM!