U Novom Sadu otvoren Naučno-tehnološki park vredan 26 MILIONA EUR (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

U Novom Sadu danas je otvoren Naučno-tehnološki park vredan 26 miliona evra, koji je namenjen Fakultetu tehničkih nauka, najvećem fakultetu na Univerzitetu u Novom Sadu.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je na otvaranju da Srbija do 2014. nije imala „ni jedan jedini“ naučno-tehnološki park i dodala da će do kraja mandata ove vlade postojati četiri takva parka i cela mreža „startap“ centara.

„Ovo je poseban dan, ostvarenje jednog sna koji smo svi zajedno sanjali. Stavili smo pred sebe transformaciju celog društva i danas imamo i suštinski konkretno bolju budućnost za generacije koje dolaze. Danas imamo pobedničku Srbiju. Imamo infrastrukturu za drugačiju budućnost, i sledećoj Vladi ostavićemo sve preduslove za to“, kazala je Ana Brnabić.

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

Pokrajinski premijer Igor Mirović rekao je da novoizgrađeni objekat ima ukupnu površinu 30.000 kvadratnih metara, u kojem će već od danas, na 10.000 kvadrata, 3.000 studenata i 400 profesora, docenata i asistenata Fakulteta tehničkih nauka imati najsavremenije uslove za rad.

Dodao je da će sredinom godine deo Naučno-tehnološkog parka biti iznajmljen startap i IT kompanijama.

„Reč je o pametnoj i zelenoj zgradi, koja će imati višestruki značaj, pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede, u oblasti informacionih tehnologija i startap projekata“, kazao je Mirović.

Otvaranju Naučno-tehnološkog parka prisustvovali su i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, članovi Pokrajinske vlade i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

Naučno-tehnološki park u Novom Sadu je zajednički projekat vlada Srbije i Vojvodine, a podržao ga je i Grad Novi Sad.

Izvor: Beta

Foto: Beta