• English
X

Poslovne vesti

Uber neće moći više da radi na ulicama Londona

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Tehnološka transportna kompanija Uber neće moći više da radi na ulicama Londona, pošto su vlasti britanske prestonice odbile da joj obnove licencu uz obrazloženje da joj nedostaje korporativna odgovornost u javnoj bezbednosti.

Londonska uprava za transport (TfL) saopštila je danas Uber neće moći da organizuje prevoz na ulicama Londona kada mu istakne licence 30. septembra.

“TfL je zaključio da Uber London nije pogodan da ima licencu za privatni najam”, navodi se u sopštenju uprave koja kontroliše, između ostalog, taksi službe i druga vozila za iznajmljivanje radi prevoza putnika.

Povezane vesti

Pobeda Ubera u Hrvatskoj

Prekršajni sud u Zagrebu nepravosnažno je odbio optužni predlog kojim je inspekcija Ministarstva saobraćaja tražila zabranu aplikacije Uber u Hrvatskoj, potvrdio je

Londonski gradonačelnik Sadik Kan rekao je da podržava odluku, navodeći da službe za prevoz putnika “moraju da igraju po pravilima”, dok je Uber najavio da će odmah uložiti žalbu, preneo je londonski list Ivning standard (Evening standard).

Tfl je u obrazloženju odluke naveo da ukida licencu zbog Uberovog pristupa u prijavljivanju teških kriminalnih prekršaja, kako stiče medicinske sertifikate, kao i zbog toga što je regulatornim telima onemogućio pun pristup svojoj aplikaciji za pametne telefone.

Uber organizuje prevoz u mnogim svetskim gradovima preko aplikacije na pametnom telefonu. Često je jeftiniji od regularne taksi službe, ali ga prate mnoge kontroverze, između ostalog, da su vozači koji rade za njega, umešani u seksualne napade.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay