UOBIČAJENA PRAKSA: Nakon otvaranja, Ikea otpušta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

U prvih nekoliko meseci poslovanja robne kuće Ikea, zbog očekivano povećanog broja posetilaca, angažovan je veći broj ljudi nego što je predviđeno za optimalno poslovanje.

Zbog toga od 400 primljenih kolega, nakon isteka, ugovor na određeno neće biti produžen za njih 22, kažu za Danas u kompaniji Ikea Srbija.

U pisanom odgovoru ističu da su svim zaposlenima želeli da pruže priliku da “razviju nove veštine i steknu vredno radno iskustvo”.

“U pitanju su ugovori na određeno vreme, koji zbog optimizacije poslovanja sada nisu produženi, izuzev u slučaju angažovanih koji su pokazali izuzetnu motivaciju i rezultate.”

Želimo da naglasimo da smo prilikom sklapanja ugovora o angažovanju na određeno vreme, vrlo transparentno i iskreno komunicirali uslove angažovanja, navode u kompaniji.

Inače, reč je o uobičajenoj praksi ove švedske kompanije, koja je pre nešto više od dve godine potvrđena i u Hrvatskoj, kada je nekoliko meseci nakon otvaranja, po smirivanju “prvog talasa interesovanja potrošača” broj od oko 300 zaposlenih smanjen za deset odsto.

Izvor: Danas

Foto: screenshot

Komentari 1

  1. ANA

    Zaista mi nije jasno zasto se od otvaranja jedne vece radnje pravi dogadjaj decenije. Veci je dogadjaj svaki proizovdni pogon na jugu Srbije od ovoga. Ja vam garantuje da ce za tri godine otici. Narod u Srbiji se seca Simpa, Novog doma, postoji i dalje Forma Ideale. Sve se pravi ovde. Zasto bi placali svedski capital?