Uprkos pritiscima i zabranama, STIŽE prvi Huavej 5G TELEFON

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Kompanija Huavej lansiraće svoj prvi 5G telefon, Huavei Mate 20 X 5G, na odabranim tržištima do kraja jula, uprkos kontinuiranoj neizvesnosti oko budućnosti kompanije kao proizvođača Android uređaja.

Kineski Global Times izveštava da će telefon biti pušten u prodaju u Kini 26. jula, dok VentureBeat piše da je telefon trenutno dostupan u pretprodaji na Amazonovom italijanskom sajtu sa datumom objavljivanja 22. jula, a da će u UAE biti dostupan 12. jula.

Huavei Mate 20 x 5G na oko je veoma sličan postojećem Mate 20 X, sa istim 7.2-inčnim ekranom i tri zadnje kamera. Međutim, interno su njegove komponente malo unapređene da bi zadovoljile zahteve 5G Balong 5000 modema. Najviše se ističe da je baterija povećana sa 4.200mAh na 5.000mAh, njen RAM je povećan sa 6GB na 8GB, a njegovo skladištenje je povećano sa 128GB na 256GB.

U drugim zemljama pojavljaivanje prvog Huavej 5G uređaja neizvesno je zahvaljujući prisustvu kompanije na američkoj Crnoj listi.

Postoje naznake da bi Trumpova administracija mogla da ublaži ograničenja za Huavej, ali još uvek postoje pitanja o tome kako će to uticati na buduće telefone. Zasad, američki zvaničnici su rekli da će Huavej ostati na Crnoj listi kompanija, ali da će izdavati licence i dozvoliti američkim kompanijama da trguju sa Huavejem „tamo gde ne postoji opasnost za nacionalnu bezbednost SAD“.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta