Uskoro nova fabrika rezervnih delova za automobile u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U toku su završne pripreme za dolazak velikog nemačkog investitora u Preljinu, kod Čačka. Kompanija „Forverk autotek“ će u tom mestu napraviti pogon na šest hektara i zaposliti radnike na proizvodnji rezervnih delova za automobilsku industriju.

Novom poslu građani mogu da se nadaju krajem ove ili početkom naredne godine.

Od planiranih 1.000 zaposlenih, oko pet odsto će biti inženjeri, a ostalo radnici sa srednjim obrazovanjem.

Prošlog meseca objavljen je i prvi oglas za posao za nekoliko radnika. Pored potrebnih kvalifikacija, uslov za dobijanje posla je i odlično znanje engleskog, a poželjno je i znanje nemačkog jezika.

Inače, Komisija za imenovanje ulica u Čačku odobrila je da se jedna od pomoćnih saobraćajnica u Preljini nazove po osnivaču te kompanije Peteru Kelenu. Predlog za ime ulice uputili su gradonačelnik i Gradska uprava za lokalni ekonomski razvoj – kako je objašnjeno, u znak zahvalnosti za dolazak velikog investitora u Čačak i zaposlenje brojnih sugrađana.

Kelen je tako, kako kažu istoričari, u dugoj istoriji Čačka postao treći čovek koji je za života dobio ulicu koja nosi njegovo ime.

„Forverk autotek“ je porodična kompanija iz Vupertala u Nemačkoj koja postoji već dva veka i veliki je dobavljač i proizvođač delova za „Audi“, „Dajmler Krajsler“, „Folksvagen“, „Porše“ i „Bentli“.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. Baki 55

    Uvlajači nastavljaju da se uvlače. Što reče svojevremeno jedan moj kolega: Kad se savlada početna gadost, svejedno je čija je zadnjica.

  2. Pingback: "Udaren" temelj za novu nemačku investiciju - Bizlife.rs