Uskoro tramvaji preko Mosta na Adi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ugovor o postavljanju 2,7 kilometara tramvajskih šina preko Mosta na Adi potpisan je, a grad je za to izdvojio skoro dve milijarde dinara, dok bi radovi trebalo da budu završeni za 420 dana.

Kako je saopšteno iz gradske uprave Beograda, radove će izvoditi firma Energoprojekt.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da će dogovoreni rokovi biti strogo kontrolisani, jer od završetka tog posla zavisi početak izgradnje novog savskog mosta i tunela koji će povezivati Karađorđevu ulicu i Bulevar despota Stefana.

„Tokom ovih radova završiće se projektovanje tunela i novog savskog mosta, koje izvodi kompanija CIP, kako bismo početkom sledeće godine raspisali tendere za njihovu realizaciju“, istakao je Vesić.

On je dodao da će, čim tramvaji krenu preko Mosta na Adi u maju naredne godine, biti preseljen Stari savski i da će tada krenuti izgradnja novog mosta.

Vesić je istakao da će novi tunel „prirodni nastavak novog savskog mosta, omogućiti brzu vezu kroz stari deo grada i smanjenje koncentracije saobraćaja u centru od 11 do 14 procenata, a istovremeno će se rasteretiti Brankov most“.

Prema njegovim rečima, paralelno će se raditi i saobraćajnice Vladimira Popovića i Zemunski put, koje sa novobeogradske strane treba da prime saobraćaj sa novog savskog mosta.

On je dodao da Beograd očekuju još dva velika projekta – izgradnja tunela kroz Topčidersko brdo, na rakovičkoj strani Mosta na Adi, kao i izgradnja novog mosta preko Ade Huje.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay