USPON I PAD: iPhone X nije ispunio očekivanja

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Američka korporacija Apple prepoloviće proizvodnju mobilnog telefona iPhone X sa 40 na 20 miliona zbog slabe potražnje, piše japanski list „Nikei“. Kompanija je o ovoj odluci već obavestila proizvođače delova.

Kako prenosi N1, Apple je napomenio da je slaba prodaja tokom sezone praznika krajem godine na glavnim tržištima u Evropi, Kini i SAD glavni razlog za promenu poslove strategije.

Na početku prodaje snabdevači su jedva uspeli da ispune narudžbine komponenti, a sada se u skladištima nagomilala velika količina delova. Odluku Apple-a o smanjenju obima proizvodnje glavnog telefona ove marke najviše će osetiti japanske kompanije „Murata“, „Kiosera“, „Soni“ i „TDK“, koje isporučuju matične ploče, senzore, kamere i baterije za iPhone.

Istovremeno, proizvodnja jeftinijih modela iPhone 8 i iPhone 8 plus ostaće na ranije planiranom nivou od oko 30 miliona primeraka u periodu od januara do marta. iPhone X je imao premijeru 12. septembra. Telefon poseduje OLED ekran bez okvira i senzor za trodimenzonalno prepoznavanje lica vlasnika radi otključavanja aparata.

Izvor: N1/agencije

Foto: Pixabay