Utajom poreza oštetili budžet za oko 50,3 miliona dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Inspektori Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova posle provere jedne firme u Kragujevcu uhapsili su dve osobe, a za trećom je raspisana potraga, zbog utaje poreza od oko 50,3 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.

Odgovorni u toj firmi je, kako se navodi, tokom 2016. i 2017. godine, uz pomoć još dve osobe prodao ‘na crno’ oko 6.000 kubika betona, kao i 6.700 kubika drugog građevinskog materijala u vrednosti od oko 46 miliona dinara.

Osumnjičeni je, kako se navodi, postavljanjem oglasa na sajtu Polovni automobili, prodao ‘na crno’ i motorna vozila u vrednosti od 46,3 miliona dinara, a kupcima je izdao lažne račune drugih privrednih društava.

Ističe se da je prihod koji je ostvario zadržao za sopstvene potrebe, umesto da ih prikaže u poslovnim knjigama i na taj način je izbegao plaćanje poreza na dodatu vrednost (PDV), poreza po odbitku i poreza na dobit firme.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a uz krivičnu prijavu biće sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Piše: T. K.