UVERAVANJA: Agrokorove firme u Srbiji stabilne

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Agrokor

Poverenik za Agrokor Ante Ramljak istakao je na sastanku sa srpskim ministrima da se ide u pravcu normalizacije poslovanja firmi hrvatskog koncerna u celom regionu.

On je naglasio i da dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovnu isplatu za isporučenu robu. Ramljak je sagovornike upoznao sa planovima i dinamikom restrukturiranja tog koncerna sa posebnim osvrtom na kompanije iz ovog sistema koje posluju u Srbiji.

Dodao je i da su proizvodne kompanije u Srbiji, Dijamant i Frikom u potpunosti spremne za predstojeću žetvu, saopšteno je posle sastanka.

On je razgovarao sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, ministrom poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislavom Nedimovićem i predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Ljajić i Nedimović obavestili su Ramljaka o aktivnostima Vlade Srbije u cilju održavanja stabilnosti poslovanja Agrokorovih kompanija u Srbiji, očuvanja radnih mesta i zaštite interesa dobavljača.

Dogovoren je i nastavak međusobne koordinacije sa ciljem praćenja situacije vezane za poslovanje koncerna Agrokor i njegovih delova koji posluju u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i direktor Merkator S Aleksandar Seratlić, direktor uljare Dijamant Vladimir Milović i direktor kompanije Frikom Gojko đošić.

Agrokor je u Srbiji vlasnik Merkatora S, Dijamanta, Frikoma, MG Mivele, Kikindskog mlina i Nove sloge. Merkator S, u okviru koga su trgovine Idea i Roda, u Srbiji ima 660 dobavljača, među kojima je 490 malih. Zapošljava 9.000 radnika, od ukupno 11.200 koliko ih ima u firmama Agrokora u Srbiji.

Izvor: Beta

Foto: Agrokor