Vajnstin u stečaju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Odbor direktora Kompanije Vajnstin saopštio je kasno u nedelju da je taj njujorški filmski i TV studio planira da podnese zahtev za stečaj nakon što su pregovori o njegovoj prodaji propali, izvestilo je nekoliko medija.

Ta kompanija je pokušavala da postigne dogovor koji bi je poštedeo bankrota, nakon što je Harvija Vajnstina, bivšeg predsednika kompanije koja je nosila njegovo prezime i jednog od najuticajnijih ljudi u Holivudu, više od 70 žena optužilo za seksualno zlostavljanje, uključujući i silovanje. Vajnstajn negira da je bilo sa kim imao polne odnose bez obostranog pristanka.

„Kompanija Vajnstin se aktivno bavila procesom prodaje, nadajući se da će sačuvati imovinu i radna mesta“, kaže se u saopštenju odbora direktora koje su objavile novine poput San Francisko Kronikla i Los Anđeles Tajmsa. „Danas su se ti razgovori završili bez potpisanog sporazuma“.

„Odbor nije imao drugog izbora osim da se odluči za jedinu izvodljivu opciju koja bi maksimizovala preostalu vrednost Kompanije: uredan stečajni proces.

Neposredne potvrde tog plana na vebsajtu kompanije ili njenom Tviter nalogu nije bilo.

Izvor: Rojters, BIZLife

Foto: YouTube screenshot