Valjevska pivara “našla” kupca

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Kompanija “Brauerei Group” iz Beograda proglašena je za kupca Valjevske pivare, a kako se navodi na portalu kolubarske.rs, ta kompanija je dala ponudu višu za 101 evro od početne cene koja je iznosila 3.523.630 evra.

Ističu da se zaključenje kupoprodajnog ugovora očekuje u narednom periodu, nakon što Uprava za sprečavanje pranja novca dostavi Ministarstvu privrede obaveštenje da za to ne postoje smetnje. Prema nezvaničnim informacijama novi vlasnik će preuzeti Valjevsku pivaru najkasnije za mesec dana.

Prema podacima Agencije za privredne registre “Brauerei Group” je osnovan 6. decembra 2018. kao društvo sa ograničenom odgovornošću, registrovano za proizvodnju piva.

Podsećanja radi, Ministarstvo privrede je pre više od mesec dana objavilo javni poziv za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Valjevske pivare po početnoj ceni od 3,523 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti. Na prodaju je ponuđen paket od nešto preko milion akcija u vlasništvu Republike Srbije, a depozit za učešće u postupku iznosio je 704.000 evra.

Za razliku od prethodnog javnog poziva kada je početna cena bila dvostruko viša, oko sedam miliona evra, na koji se niko nije javio, sada je stigla jedna ponuda. Takođe, u novom pozivu predviđeno je da se kupac ugovorom obaveže da u naredne dve godine investira u pivaru najmanje pet miliona evra, dok je prvobitno ta obaveza iznosila dvostruko više.

Taj kolektiv je, inače, u poslednjih nekoliko godina uspešno poslovao, očuvao tekuću likvidnost, čak i investirao i zadržao relativno skroman, ali stabilan udeo na domaćem tržištu, uz realizaciju i nekih izvoznih poslova među kojima je vrlo interesantan plasman piva u SAD.

U Valjevskoj pivari je zaposleno oko 200 radnika, a prosečna zarada iznosi oko 50.000 dinara.

Izvor: BIZLife/kolubarske.rs

Foto: Promo

Komentari 1

  1. preedrag

    OČIGLEDNO je da je ova prodaja nameštena za nekog ko je blizak AV i koji je bitan za funkcionisanje SNS-a. Gde je tu moral, firma koja je likvidna i ima pozitivan bilans i stavi se na doboš , A PUNA IM USTA POŠTENJA!!!!