Vasić za BIZLife: Krajem jula odluka o Sava centru (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Najvažnije je da Sava centar bude obnovljen, rekao je za BIZLife Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga i dodao da misli da su velike šanse njegova kompanija i Grad Beograd dođu do dogovora.

Potpresednik Delta Holdinga kaže da kompanija krajem juna podnosi obavezujući tender i da su oni jedini ponuđač na tom tenderu. „Ono za šta imamo uverenje je da  bi do kraja jula trebali da znamo da li smo napravili javno-privatno partnerstvo sa Gradom i ulazimo u rekonstrukciju Sava centra. Iskreno se nadam da će Delta Holding i Grad napraviti javno-privatno partnerstvo i obnoviti Sava centar i vratitu mu sjaj koji je imao u prošlosti“, kaže Vasić.

„I danas i juče i na prethodnom tenderu mi imamo jednu veliku želju, a želja je da oživimo kongresni turizam. Kada bi bili u situaciji da dovedemo 5-6 hiljada ljudi na neki kongres, svi bi mnogo bolje živeli. Država bi imala mnogo veći budžet u smislu da bi se slivao novac PDV-a, taksisti bi mnogo bolje poslovali, takođe i restorani, to nije priča samo za hotele. Nama je bitno da neko stvarno uzme Sava centar i renovira ga. Pošto smo mi na ovom poslednjem tenderu jedini ponuđači, mi imamo jako dobar odnos sa Gradom, stalno pričamo o tome i razgovaramo,“ kaže Vasić i ponavlja da će Delta Holding bilo kakav gubitak Sava centar posle renovoranja snositi sav gubitak.

„Želimo da uverimo Grad Beograd i građane u Beogradu da to što mi radimo sa Sava centrom je nešto što je dobro za sve nas. Da razvijemo malo kulturu, da obnovimo onu divnu salu i da vratimo Beograđane u nju. Sa druge strane posle toga ćemo moći da se pohvalimo da imamo jedan od tri najbolja kongresna centra u Evropi. Sadašnji kongresni centar napravljen je 1975.godine, a sledeće godine je bio svečano otvoren. Od tada do danas on je ugostio velike ljude, ali je na žalost zadnjih deceniju i po na njemu se nije radilo. Leti ne radi klima zimi prokišnjava i mislim da je potrebno da ga obnovimo,“ zaključuje Vasić.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife