VAŽNO UPOZORENJE za 50 miliona Windows 10 korisnika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Majkrosoft je izdao obaveštenje u kojem stoji da bi poslednje ažuriranje KB4501375 moglo da utiče na rad Remote Access Connection Manager-a (RASMAN), što bi moglo da ima ozbiljne posledice.

Jedna od najvećih bi svakako mogla da bude VPN konekcija, budući da RASMAN upravlja time kako se Windows 10 uređaji povezuju na internet, te predstavlja osnovni preduslov za pravilno funkcionisanje VPN servisa, piše PC Press.

Ovaj problem bi ozbiljno mogao da utiče na korisničko iskustvo, budući da veliki broj korisnika VPN koristi u različite svrhe – od bezbednosti na internetu do otključavanja Netflix i YouTube biblioteka, a iz kompanije tvrde da problem utiče samo na Windows 10 1903 – poslednju verziju operativnog sistema, što znači da ugrožava oko 50 miliona korisnika, budući da ih je toliko prešlo na novu verziju platforme.

Sve više problema sa Windows-om 10 moglo bi da utiče na nastojanja kompanije da Windows 7 korisnike motivišu da pređu na novije verzije operativnog sistema, budući da strah od komplikacija sve više uzima maha, i to ne bez razloga.

Izvor: PC Press

Foto: Youtube/Printscreen