“VELIKIM” NOVCEM protiv ODLASKA mladih

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ministar finansija Siniša Mali najavio za naredni period još više ulaganja u razne oblasti, kao i da će se veliki novac izdvojiti za rešavanje problema odlaska mladih.

Mali je, gostujući na televiziji Pink, rekao da će se u narednom periodu “još više ulagati” u obrazovanje, digitalizaciju, unapređenje poslovnog okruženja, transport i energetiku, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Kazao je i da je Srbija prihvatila problem odlaska mladih i da će biti uložen “veliki novac” iz budžeta da bi se on rešio. Mali je naveo da je prethodnih godina samo Ministarstvo finansija pripremilo 76, od oko 180 zakona, koji su prošli parlament.

Do 2050. biće nas MANJE od 6 miliona


“Vrlo brzo će nam izaći i Zakon o igrama na sreću, idemo sa novim zakonima koji su vezani za dalji razvoj tržišta kapitala. Imao sam razgovore i o razvoju kriptovaluta u našoj zemlji, naredne nedelje očekuje me potpisivanje sporazuma sa Juroklir bankom”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, 2019. godine je ostvaren priliv stranih direktnih investicija od 3,8 milijardi evra.

“Preko 60 odsto svih investicija koje dođu u ovaj region, dolaze u Srbiju. Кada govorimo o projektu ‘Srbija 2025’, 14 milijardi evra ćemo u narednih pet godina uložiti u kanalizaciju, vodovod, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda”, rekao je Mali.

Ministar finansija Siniša Mali je najavio da će krajem februara u Beograd doći misija Međunarodnog monetarnog fonda, sa kojom će razgovarati o rezultatima u 2019. godini, predviđenim stopama rasta, ali i o reformi platnih razreda i nastavku reforme Poreske uprave.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 2

 1. Alex

  Šta ti je griža savest – dezerter pa ministar vojske. Onda, da opere prljavu savest i biografiju, smisli vojni rok od 15 dana u 45-oj godini života.
  Sada plagijator-glavni progonitelj mladih obrazovanih ljudi porukom “sve je lako kad si u ekipici” promoviše plan ostanka i povratka mladih. To je ono vreme kraja svega – kad zlikovci postanu sudije, kad ale postanu hvale (vredni), kad egzekutor postane ministar, kad ološ postane ponos, e onda znaš da je blizu kraj…

 2. Dr Milanče Mitovski

  НАША СВАКОДНЕВНИЦА

  ♣ Медицинарима су повећане плате. За узврат они ће продужити живот дародавцу. Ко има свога има и бога?
  ♣ Власти су нашли решење за сиромаштво. Почели су, они који су заборавили када су задњи пут јели, да их лече од деменције.
  ♣ Како је почела власт да прича неистину, бојим се неће имати ко да их слуша?
  ♣ Истину, коју пласирају владајуће структуре, је суспендована. Живимо у времену наопаких вредности.
  ♣ Становништво у земљи искључиво расте непосредно пред избора.
  ♣ Да би ставили маске против вируса, политичари би морали да скину оне политичке.
  ♣ Председник тврди да је аерозагађење настало због повећаног стандарда, па људи не излазе из аутомобила.
  ♣ Чомић узима залет за прелет, тамо на далеко. из ДС у СНС?
  ♣ Мали, права се љубав младих према домовини не купује новцем, већ шармом и љубављу.