Veštačkom inteligencijom BBC poboljšava program

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Britanska nacionalna TV kuća BBC objavila je detalje novog projekta kojim će nastojati da poboljša svoj televizijski program.

Putem ove inicijative akcenat će biti stavljen na veštačku inteligenciju koja bi trebalo da pomogne u dobijanju odgovora na pitanja kako poboljšati trenutni televizijski program.

BBC sektor za istraživanje i razvoj tim povodom je sklopio partnerstvo sa stručnjacima s osam britanskih univerziteta u sklopu inicijative nazvane Data Science Research Partnership.

Njihov krajnji cilj neće biti samo poboljšanje BBC programa već i uvođenje mašinskog učenja u TV industriju, kao i saradnja sa ostalim TV kućama u Evropi na implementaciji i unapređenju te tehnologije.

Podaci o navikama gledalaca BBC prikupljaće se potpuno anonimno i putem naprednih algoritama i analize usredsrediti se na pitanja kao što su programski sadržaj koji najviše zanima publiku, uspešnost programskog sadržaja BBC, stvaranje osobnijeg i prilagođenijeg programa i novog uspešnog sadržaja (na bazi analize sadašnjih i predviđanja budućih preferencija gledalaca).

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay