Vipovci iza maske: Druga priča u nesvakidašnjim okolnostima (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube Printscreen

Odlika uspešnih kompanija je da imaju ili pronalaze brza i efikasna rešenja u različitim situacijama koje postavljaju izazove u poslovanju i radu zaposlenih. Odličan primer jedne takve kompanije jeste Vip mobile, koja je uspela da se prilagodi brzo i lako nepredviđenim okolnostima zahvaljujujući digitalizaciji i svojoj korporativnoj kulturi. Vip mobile je prepoznat u javnosti kao poželjan poslodavac i „family friendly“ kompanija koja još od samog početka poslovanja u prvi plan stavljaju svoje ljude, što se odražava i na sve druge segmente poslovanja. Kod njih vlada porodična, pozitivna i zdrava atmosfera na radnom mestu, i čak ni ovo vanredno stanje to nije uspelo da promeni. Razgovarali smo sa „Vipovcima iza maske“, zaposlenima kompanije koji su sa nama podelili svoja iskustva i detalje jednog „sasvim običnog“ radnog dana u Vipu tokom vanrednog stanja.

Koliko su se vaše svakodnevne radne aktivnosti promenile otkad je nastupila vanredna situacija i koje promene su uvedene kako biste se vi i vaše kolege osećali bezbedno tokom radnog vremena?

  • Ivana Simanović, Vip centar u Knez Mihailovoj – Rekla bih su sada radni dani samo malo drugačije upakovani, nosimo maske i rukavice, održavamo distancu i zaštićeni smo prekliglas pregradama, prilagođeno je radno vreme, a imamo i organizovan prevoz. Sve drugo je isto, potrebe korisnika se nisu promenile bez obzira na uvođenje vanrednog stanja. Svima nam je bilo važno da u prethodnom periodu budemo na vezi sa članovima porodice i prijateljima, to je donelo dozu dodatne odgovornosti da maksimalno izađemo u susret korisnicima i pružimo im najbolju uslugu.

Kakva je atmosfera u poslovnicama, da li jedva čekate povratak na stari režim rada?

  • Ljiljana Veselinović, Vip centar Knez Mihailova –. Početak vanrednog stanja nas je sve malo zatekao, trebalo je da se i mi i korisnici naviknemo na drugačiji režim rada, ali smo se brzo uhodali. Najvažnije stvari su i dalje tu: nasmejana lica, pozitivna enerija i kolegijalnost koje ispunjavaju naš Vip centar. Po tome nas i korisnici prepoznaju. Trudimo se da ne bude presije i pritiska, a sve izazove rešavamo timski i dogovaramo se. Verujem da ćemo se isto tako brzo vratiti na staro, kada se za to budu stekli uslovi.

Kako su vaše kolege odreagovale na trenutnu situaciju? Pomažete li jedni drugima da lakše prebrodite izazove sa kojima se susrećete?

  • Dušan Dimitrijević, menadžer Vip centra – Mislim da govorim u ime svih kolega kada kažem da je kultura unutar timova i cele kompanije posebna. Dosta smo upućeni jedni na druge, i to je u prethodna dva meseca još više došlo do izražaja. Na početku smo bili zatečeni, trebalo je brzo reagovati, redovna zaduženja postala su drugačija. Na primer, raspodelili smo se kako bi svim kolegama sa prodajnih mesta bio obezbeđen prevoz. Kao menadžer radnje sam uključen u sva dnevna dešavanja i na raspolaganju mojim ljudima. To je moj posao i ne pada mi teško, tu smo jedni za druge u ovoj kao i svim drugim situacijama.

Koliko je sada teže uklopiti privatni i poslovni život nego inače, da li razmenjujete savete među sobom?

  • Nikita Orlović, Navigator Vip centar – Sve je stvar dobre organizacije. Radim svake druge nedelje, i kada je u toku radna nedelja nemam vremena da se uskladim sa privatnim obavezama, ali ih nadoknadim nedeljom koju odmaram. Imam sreću da radim posao koji volim pa mi to ne pada teško. Takođe, mnogo znači i podrška kolega koju imam svakodnevno, pogotovo jer se svi nalazimo u istoj situaciji, pa često razgovaramo o tome kako se ko snalazi, kako popunjava slobodno vreme. Pratimo dešavanja i brojimo dane kada ćemo ponovo moći da se družimo i van radnog mesta i razgovaramo o nekim vedrijim temama.

Da li nešto od promena i ovih mera može da se upotrebi kada se vrati redovno stanje?

  • Nenad Jović, logistika Navigator Vip centar – Sigurno je da se povratak u nekadašnji režim rada neće desiti odjednom. Kolege koje se sve ovo vreme bave bezbednošću zaposlenih su preuzele sve neophodne mere da se i unarednom periodu obezbede zdravi uslovi za rad svih nas. Trenutno je veliki broj kolega na režimu rada od kuće, iskreno jedva čekam da se stvari vrate u redovan režim, ali je bolje da se to desi postepeno. Ovo nije još jedna sezonska bolest, već virus koji je zahvatio svet i verujem da će svi poslodavci ubuduće obraćati dodatnu pažnju na bezbednost prostorija u kojima rade njihovi zaposleni. Znam da mi hoćemo.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube Printscreen