Više novca za 6 ministarstava

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Logo

Konačan izgled budžeta za 2018. još nije poznat, ali je ministar finansija Dušan Vujović već postavio limite za potrošnju po ministarstvima. Kako „Politika” saznaje, više novca dogodine imaće na raspolaganju šest ministara.

To su ministar policije Nebojša Stefanović, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministarka građevine Zorana Mihajlović, ministarka pravde Nela Kuburović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Budžet čak deset ministarstava dogodine biće srezan.

Među njima je i Ministarstvo finansija, čiji je predlog državne kase za sledeću godinu oko tri puta manji od ovogodišnjeg. Na manje para dogodine moći će da računa i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. Znatno manji budžet imaće i ministar privrede Goran Knežević. Ove godine na raspolaganju je imao 33,58 milijardi dinara. Za sledeću godinu ministar finansija Kneževiću je postavio limit od 19,45 milijardi dinara. Budžet za poljoprivredu smanjen je za oko tri milijarde, dok će prosvetna kasa biti kraća za oko 20 milijardi dinara.

Izvor: Politika

Foto: Logo