X
  • English
X

Poslovne vesti

Vlada, za sada, samo prati cenu nafte

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Vlada Srbije do sada nije razmatrala eventualne intervencije u pogledu skoka cene nafte, kaže premijerka Ana Brnabić.

Komentarišući skok cena nafte na svetskom tržištu, ona je kazala da Vlada do sada nije razmatrala eventualne intervencije u pogledu skoka cene, ali prati situaciju.

Povezane vesti

Gorivo skače, ali do 10 posto

Vlada Srbije do sada nije razmatrala eventualne intervencije u pogledu skoka cene nafte, kaže premijerka Ana Brnabić. Komentarišući skok cena nafte na

Predsednica Vlade izjavila je u Novom Sadu da energetska bezbednost Srbije nije ugrožena i dodala da Vlada ima odličnu komunikaciju sa ruskom kompanijom Gasprom.

Ana Brnabić je prilikom posete Naučno-tehnološkom centru Naftne industrije Srbije kazala da je u toku proširenje skladišta u Banatskom Dvoru i dodala da u slučaju potrebe mogu da se koriste i neka skladišta gasa u Mađarskoj.

Navela je da bi bilo dobro da što pre bude uspostavljena gasna konekcija sa Bugarskom, ali je dodala da već postojeći kapaciteti osiguravaju stabilno snabdevanje gasom.

Navela je da je NIS kroz program „Nova šansa“ zaposlio više od 800 stručnjaka, a od 2009. godine uložio je više od 600 miliona dinara u nauku, obrazovanje i stipendije talentovanim učenicima.

„Ovim stopama mogu da idu i druge kompanije iz Srbije i veoma je važna saradnja privrede i prosvete, jer to omogućava efikasniji ekonomski razvoj zemlje“, kazala je predsednica Vlade Srbije.

Izvor: N1, Beta

Foto: Pixabay