Vlasnici Galaxy Note 7 podneli kolektivnu tužbu protiv Samsunga

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, AP , Ahn Young-joon

Više stotina vlasnika smartfona “Galaxy Note 7” u Južnoj Koreji podnelo je kolektivnu tužbu protiv kompanije Samsung elektroniks zbog neprijatnosti povezanih sa tim uređajem.

Advokatska kancelarija Harvest lou firm je saopštila da 527 podnosilaca tužbe zahteva da im Samsung isplati kompenzaciju za njihove posete servisima radi zamene telefona, za vreme koje su izgubili čekajući na prebacivanje podataka i za psihičke posledice prouzrokovane korišćenjem opasnog proizvoda, prenosi američka agencija AP.

Među podnosiocima tužbe su osobe koje tvrde da su izgubile na hiljade fotografija sa porodičnog odmora, kao i oni koji su se vozili osam sati kako bi vratili telefon.

Ova grupa, kako navodi AP, zahteva 500.000 južnokorejskih vona (442 dolara) odštete po osobi u svojoj tužbi.

“Tražimo pravednu kompenzaciju za štetu koju su klijenti pretrpeli”, izjavio je advokat te kancelarije, Piter Jang-Jil Ko.

Smartfon “Galaxy Note7” je povučen dva puta, prvi put 2. septembra, kada je kao razlog navedena pokvarena litijumsko-jonska baterija, a drugi put ranije ovog meseca kada je Samsung povukao i zamenjene “Note7” nakon što je utvrdio da se takođe mogu zapaliti.

Manje od dva meseca od lansiranja “Note 7”, Samsung je prestao da proizvodi i prodaje ove telefone.

Više od 2,5 miliona smartfona Galaxy Note 7 povučeno je sa tržišta zbog neobjašnjivih problema sa pregrejavanjem baterija, podseća AP.

Izvor: Ag.

Foto: Beta, AP , Ahn Young-joon