X
  • English
X

Poslovne vesti

VOICE: Prvu i O2 kupio bivši vlasnik Kopernikusa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Prva srpska i Televizija O2 prodate su doskorašnjem vlasniku firme Kopernikus Technology, Srđanu Milovanoviću, objavio je Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Izvori VOICE su kazali da zvanično saopštenje povodom prodaje još nije stiglo ni zaposlenima u kompaniji, ali da se narednih dana očekuje i da se to saopšti javnosti. Po tvrdnjama izvora, promenom vlasništva neće doći do promene uprave televizije.

Nezvanično, glavna promena će biti u „dodatnom favorizovanju Srpske napredne stranke“, s obzirom na to da je brat Srđana Milovanovića, novog vlasnika, Zvezdan Milovanović poverenik SNS za Niš.

VOICE navodi da je Srđan Milovanović kao jedan od vlasnika, nedavno Kopernikus prodao Telekomu Srbija.

Novinari portala „Raskrikavanje“ su tada uvidom u poslovnu dokumentaciju utvrdili da je Srđan Milovanović svoje poslove u Srbiji godinama vodio sa „ofšor destinacija“.

Doskorašnji vlasnik Prve televizije bio je Grk Teodoros Kirijaku, vlasnik Antenna Media Group iz Atine.

Pored „zemaljskih kanala“ s nacionalnom frekvencijom, Prve srpske televizije i televizije O2, u sklopu kompanije su i kablovski kanali Prva Plus, Prva Life, Prva World, Prva Kick i Prva Max.

Povezane vesti

Telekom Srbija ne kupuje O2 i TV Prva

Prva srpska i Televizija O2 prodate su doskorašnjem vlasniku firme Kopernikus Technology, Srđanu Milovanoviću, objavio je Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE). Izvori VOICE

Izvor: Beta

Foto: Pixabay