Vol strit u crvenom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Indeksi na Vol stritu današnje trgovanje završili su s gubicima, pošto je prethodno i većina drugih svetskih berza završila u crvenom.

Industrijski indeks Dau Džons i Standard end Pur 500 pali su 0,7 odsto, a Nasdak 0,4 odsto.

Akcije Epla (Apple) pale su danas za dva odsto zbog sve većih bojazni da poslednji model „Ajfona“ nije dobro dočekan kod kupaca. S druge strane, veliki rast vrednosti akcija od 24 odsto imao je proizvodjač pića Dr. Peper snepl grup (Dr. Pepper Snapple Group) kojeg će kupiti Kirag (Keurig) za 16,6 milijardi dolara.

Na Vol stritu se očekuju izveštaji o zaradama velikih kompanija medju kojima su Epl, Amazon, Majkrosof (Microsoft), Fejsbuk (Facebook) i Alfabet (Alphabet). Pojedini analitičari ocenjuju da su na berzama u proteklom periodu ostvareni dobici zbog čega neki sada prodaju akcije kako bi ubrali profit od tog rasta, prenosi Asošijetid pres. U Evropi su nemački DAX i francuski CAC 40 pali 0,1 odsto, dok je britanski FTSE 100 porastao 0,1 odsto.

Japanski Nikei 225 je trgovanje završio bez promena, dok je južnokorejski Kospi porastao je 0,9 odsto. Hongkonški Hang Seng je izgubio 0,6 odsto, a Šangajski kompozitni indeks skoro jedan odsto.

Cene nafte su u padu. Vrednost referentne američke nafte, prema podacima Blumberga, pala je za 1,03 odsto na 65,46 dolara po barelu, a nafte Brent za 1,62 odsto na 69,38 dolara po barelu.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay