Volvov “šamar” evropskim automobilima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Volvo

Kineske automobile na zapadnim tržištima prati glas jeftinih, nesigurnih i nekvalitetnih vozila, ali ovaj trend bi mogao uskoro da se promeni, veruju u švedskom proizvođaču automobila.

Šta više, u šveskom Volvu tvrde kako su automobili izrađeni u Kini već sada kvalitetniji od onih proizvedenih u evropskim fabrikama.

Volvo je započeo proizvodnju u Kini pre četiri godine s produženom verzijom limuzine S60. U međuvremenu, Šveđani su kompletnu izradu limuzine S90 prebacili u kineske pogone na kraju 2016, a onde će takođe proizvoditi i svoja električna vozila.

Otkrivamo da je kvalitet automobila bolji u Kini nego u Evropi. Svi su bili zabrinuti za kvalitet, ali nakon što se krenulo s radovima, uočili smo da je ona viša nego u Evropi, rekao je portalu Go Auto potpredsednik dizajna Volvoa Robin Pejdž.

Evropske fabrike koriste mnogo više automatizacije, smatra on, pa su manualne adaptacije teže. Kineski pogoni imaju više ljudi i manje automatizacije. Takođe imaju niže tolerancije. Nije reč o velikim razlikama, ali statistički gledano Kinezi su precizniji.

Sudeći prema novim trendovima u autoindustriji i sve većoj sklonosti proizvođača da električna vozila proizvode u Kini, zemlji koja želi biti lider u proizvodnji i adaptaciji električne mobilnosti, ne bi nas iznenadilo da u bližoj budućnosti sve više vozila na našim putevima nosi oznaku “proizvedeno u Kini”.

Izvor: SEEbiz

Foto: Volvo