Vrlo neuspešna prvoaprilska šala milijardera

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Twitter printscreen

Provoaprilska šala izvršnog direktora Tesla motorsa Ilona Maska da je kompanija bankrotirala, mogla bi da košta pravo bogatstvo.

Mask je objavio bankrot Tesle, a posle toga su akcije kompanije pale 2,5 odsto!

„Uprkos naporima da prikupimo novac, uključujući i masovnu prodaju uskršnjih jaja, žao nam je ali moramo da prijavimo da je Tesla u potpunosti i totalno bankrotirao. Toliko smo bankrotirali, da nećete poverovati“, objavio je prvo Mask.

Hrvatski portal Indeks podseća da je sve veći broj onih koji misle da Tesla motors neće dočekati kraj godine.

Poslednji u nizu zlokobnih glasnika je direktor investicionog fonda Džon Tompson koji tvrdi da će Tesla bankrotirati u roku nekoliko meseci, a jedini spas kompaniji može doneti priliv svežeg kapitala ili, kako kaže Tompson, „zec iz šešira“ Ilona Maska.

Svi se slažu da je najveći problem Tesle to što nikako ne može da ostvaruje dobit. Koliki je gubitaš najbolje govori poređenje sa Fordom.

„Tesla vredi duplo više od Forda, a Ford je prošle godine proizveo šest miliona automobila uz profit od 7,6 milijardi dolara, dok je Tesla proizveo 100.000 automobila uz gubitak od dve milijarde. Takođe, Ford ima uštedu od 12 milijardi za crne dane, dok će Tesli najverovatnije nestati novca u sledeća tri meseca“, naveo je Tompson.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: Twitter printscreen