Vučić DAO ZADATAK: Kupujte ZLATO, Srbija mora da bude sigurna

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Srbija će svoje rezerve zlata sa postojećih 20 tona do kraja 2019. povećati na 30, a potom, u narednih godinu i po dana, na čak 50 tona, pišu Večernje novosti.

Kako taj list saznaje, ova dinamika praktično je uvrdjena posle sastanka u Beogradu predsednika Aleksandara Vučića sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

List piše da je Vučić tokom razgovora pokrenuo temu kupovine zlata a sagovornici iz MMF su mu preneli da oni nemaju ništa protiv toga ukoliko se to uklapa u našu strategiju povećanja deviznih rezervi.

Odmah posle sastanka, navode Verčernje novosti, pozivajući se na svoje izvore, Vučić je pozvao guvernerku Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković i ministra finansija Sinišu Malog i „doslovce im dao zadatak: Kupujte zlato, Srbija mora da bude sigurna'“.

Lane je na svetskom tržištu zabeležan rekordan obim kupovine zlata u poslednih 50 godina, a taj trend nastavljen je i u prva tri meseca ove godine.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. "rtb bor"

    Umesto da Srbija kupuje zlato, neka ΛV utiče da njegov pulen, zadnji čelnik RTB Bor Sosa, vrati ono zlato koje je pod njegovim patronatom pokradeno iz pogona Elektrolize za vreme njegove vladavine kombinatom bakra. Pominju se čak 5.000 kilograma zlata čistoće 99,99%.A koliko novca je proćerdano investicionom gradnjom u rudarstvu i metalurgije, pri tome otpisana (900 miliona evra) i zapisana dugovanja RTB Bor od milijardu evra i niko nije kriv i nikom ništa, sve po njihovoj pravdi. Ovde treba dodati i nelegalna nabavka sirovine, opreme i šta ne još ide na dušu menadžmenta RTB Bor i Vlade. Pošteno bi bilo da ΛV prepusti pravosudnim organima da se pozabave sa ovim mahinacijama i kriminalom. Verujem u njemu, ali nisam siguran da će pokrenuti ispravljanje „ove krive Drine“, on zna najbolje zašto?

  2. "rtb bor"

    Umesto da Srbija kupuje zlato, neka ΛV utiče da njegov pulen, zadnji čelnik RTB Bor Sosa, vrati ono zlato koje je pod njegovim patronatom pokradeno iz pogona Elektrolize za vreme njegove vladavine kombinatom bakra. Pominju se čak 5.000 kilograma zlata čistoće 99,99%.A koliko novca je proćerdano investicionom gradnjom u rudarstvu i metalurgije, pri tome otpisana (900 miliona evra) i zapisana dugovanja RTB Bor od milijardu evra i niko nije kriv i nikom ništa, sve po njihovoj pravdi. Ovde treba dodati i nelegalna nabavka sirovine, opreme i šta ne još ide na dušu menadžmenta RTB Bor i Vlade. Pošteno bi bilo da ΛV prepusti pravosudnim organima da se pozabave sa ovim mahinacijama i kriminalom. Verujem u njemu, ali nisam siguran da će pokrenuti ispravljanje „ove krive Drine“, on zna najbolje zašto? Ukoliko kupuju zlato, a da ga čuvaju kao što čuvali zlata i bakra u RTB Bor, bolje da ne troše narodne pare, a u korist svoje.