Wizz Air „ne dotiče“ poklanjanje aerodroma

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Viz Er (Wiz Air), posle poklanjanja Aerodroma „Konstantin Veliki“ državi, tvrdi da će se prilagoditi nastaloj situaciji, da će nastaviti da leti iz Niša i da želI da jača svoju poziciju na tržištu centralne i istočne Evrope.

Kako prenosi portal Fly from Niš, Mađari su prva kompanija koja se oglasila posle „afere aerodrom“ koja je mesecima drmala nišku, ali i nacionalnu javnost.

Viz Er ne želi da komentariše poklanjanje, ali navode da su uvek bili „prilagodljivi promenama na zahtevnom tržištu, planiranjem napred i postizanjem većeg uticaja“.

Kompanija želi da nastavi jačanje svoje pozicije na tržištu, kao vodećeg niskotarifnog prevoznika u centralnoj i istočnoj Evropi.

Ovako bi se nastavila saradnja kompanije Viz Er i niškog aerodroma, a Mađari su prvi niskotarifni prevoznik koji je došao u Niš 2015. godine i otvorio linije ka Malmeu i Bazelu. Trenutno iz Niša leti ka Bazelu, Dortmundu, Malmeu i Memingenu, a liniju ka Ajndhovenu su zatvorili. Najavili su za novembar pokretanje linije Niš – Beč.

Izvor: Južne vesti

Foto: Promo