Za „Jagodinsku pivaru“ ponuda upola manja od procenjene vrednosti

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Ministarstvo privrede

Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D. „Jagodinska pivara“ u stečaju, bila je na prodaji, a javio se kupac koji je ponudio 50 odsto manju cenu od procenjene vrednosti, prenosi B92.

U ovakvom slučaju stečajni upravnik je „dužan da pre prihvatanja ponude, dobije saglasnost Odbora poverilaca“, izjavio je Igor Draškić iz Centra za licitaciju firmi.

Na odluku Odbora može se čekati i 10 dana.

Agencija za licitiranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju „Jagodinske pivare“, po procenjenoj vrednosti od 711 miliona dinara.

Stečajni upravnik je bio „dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko je iznad 50 odsto od procenjene vrednosti“, a da dobije saglasnost Odbora poverilaca ako je ispod 50 odsto, stoji u oglasu.

Po ovoj ceni „Pivara“ je bila na licitaciji i 4.decembra prošle godine, ali nije bilo kupaca, „niko nije uplatio depozit“, koji je onda i sada iznosio 142,2 miliona dinara.

„Jagodionska pivara“ je jedna od najstarijih privrednih firmi u Srbiji, osnovana 1852. godine. Privredni sud u Kargujevcu je 24. marta 2016. godine doneo odluku o uvođenju stečaja iz razloga trajne nesposobnosti plaćanja, što znači da je račun stečajnog dužnika u dužoj vremenskoj blokadi.

Tekući račun „Jagodinske pivare“ bio je u blokadi od 2.juna 2015. godine za oko 900 miliona dinara.

Pivara više od godinu i po dana ne proizvodi.

Izvor: B92

Foto: Ministarstvo privrede