Za „Konstantina“ još 7,5 miliona evra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Aerodrom Konstantin Veliki

Interes Vlade Srbije je da se aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu i dalje razvija, a planirana ulaganja države u taj aerodrom su 7,5 miliona evra, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Kontrolni toranj visine do 27 metara, koji će se graditi na aerodromu u Nišu, biće korišćen i u slučajevima kada na aerodromu u Beogradu ne bude nešto funkcionisalo“, rekla je Mihajlović u Nišu.

Ona je podsetila da je u protekle dve godine Vlada Srbije kroz opremu i novac pomogla aerodrom „Konstantin Veliki“ sa 6,5 miliona evra.

Na pitanje novinara da li je ugovorom o koncesiji beogradskog aerodroma ograničen rast broja putnika i kapaciteta aerodroma u Nišu, Mihajlović je rekla da Vlada ni u jednom trenutku nije vodila pregovore o ograničavanju broja putnika i kapaciteta niškog aerodroma.

Mihajlović je u niškog Gradskoj kući uručila direktoru JP „Aerodroma Niš“ Vladici Đurđanoviću sertifikat koji potvrđuje da ta vazdušna luka ispunjava sve standarde bezbednosti.

Izvor: N1, Beta

Foto: Aerodrom Konstantin Veliki