Za MSK tri potencijalne ponude

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: MSK

Tehničku dokumentaciju za Metanolsko-sirćetni kompleks otkupile su tri kompanije, a da li će podneti i konkretnu ponudu znaće se do 10. avgusta, kada ističe rok da zainteresovani investitori odluče hoće li ući u trku za 99,9 odsto ove kompanije.

Početna cena je 20,4 miliona evra. Ukoliko prodaja ne uspe ni iz drugog puta, MSK će ući u treći krug i to do kraja septembra. Ovo se vidi iz Memoranduma sa Međunarodnim monetarnim fondom, pišu Večernje novosti.

Trenutno su 104 preduzeća neprodata. U toku je javni poziv za šest firmi, a u pripremi je objava oglasa za devet preduzeća.

Ministarstvo privrede najavljuje da će objaviti javne pozive za privatizaciju i svih ostalih preduzeća iz privatizacionog portfelja, ukoliko se za to steknu uslovi. Prvi na spisku je PKB, čija će se prodaja oglasiti već u avgustu.

“Zaključkom Vlade određeno je da će se postupak privatizacije PKB korporacije i zavisnih društava, Veterinarska stanica PKB, Eko-lab, PKB Agroekonomik, sprovesti metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem zajedno i u istom postupku”, kažu u Ministarstvu privrede.

Javni tender za strateškog partnera za rudnik bakra RTB Bor raspisan je ovog meseca, a prijave se dostavljaju do 20. avgusta. Vlada se MMF obavezala i da će do kraja septembra pokrenuti tender za privatizaciju Petrohemije.

Do aprila ove godine je više od 300 kompanija otišlo u stečaj, a više od 50 je privatizovano od kraja 2014. Oko 33.500 zaposlenih iz oko 320 preduzeća je dobilo otpremnine. Treba rešiti 114 preduzeća sa gotovo 45.000 zaposlenih, piše list.

Izvor: B92

Foto: MSK