Za svetske lidere 40 luksuznih „Maseratija“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Vlada Papue Nove Gvineje izložena je kritikama jer je uvezla iz Italije 40 luksuznih automobila marke „Maserati“ povodom predstojećeg samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK).

Limuzina tipa „kvatroporte“ košta više od 100.000 dolara, a 40 ovakvih automobila biće korišćeno za prevoz svetskih lidera.

Mediji i aktivisti postavljaju pitanje da li je ova siromašna pacifička zemlja neopravdano potrošila milione dolara, preneo je BBC.

Vlada tvrdi da se privatni sektor „obavezao“ da će platiti ovaj trošak i da će naručeni automobili „pružiti nivo prevoza za lidere koji je standardan za samite APEK-a“.

Slike automobila koji stižu na aerodrom u Port Morezbiju objavljene su na društvenim mrežama i izazvale su bojazan da se novac poreskih obveznika rasipa na luksuz.

Ministar za APEK Džastin Tkačenko rekao je da je Vlada uplatila deo novca da bi „sve stiglo ovde“, ali da se automobili dobro prodaju i da to na kraju neće biti trošak za državu.

On nije precizirao koliko je Vlada potrošila na uvoz automobila, ko ih sada kupuje i po kojoj ceni.

Očekuje se da će na samit APEK-a sledećeg meseca, između ostalih, doći kineski predsednik Si Đinping i američki potpredsednik Majk Pens.

Izvor: N1, agencije

Foto: Screenshot

Piše: T. K.