Za vojsku više ljudi, veće plate i stanovi?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta_MOD_Goran Stankovic

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će do kraja godine biti povećane plate pripadnicima vojske, ali i u sektoru bezbednosti.

“Do kraja godine očekujemo značajno povećanje plate ne samo kada su u pitanju pripadnici vojske, već i pripadnici čitavog bezbednosnog sektora. Po naređenju vrhovnog komandanta formirana je Radna grupa koja će se baviti rešavanjem svih problema oko kvaliteta standarda naših pripadnika”, rekao je Vulin za tv Pink.

On je rekao da se to odnosi na zarade, ali i na druge prinadležnosti, socijalne povlastice kao i na stambeno pitanje.

“Stambeno pitanje je jako veliki problem. Jako je teško sa vojničkom platom kupiti stan ako vam država ne pomogne. Zato država mora da pomogne”, kazao je Vulin i dodao da će do kraja godine biti poznat projekat kako će se rešavati stambeni i drugi socijalni problemi u sektoru bezbednosti.

Vulin je rekao da se do kraja godine može očekivati prijem još 968 profesionalnih vojnika.

Izvor: Beta

Foto: Beta_MOD_Goran Stankovic

Komentari 1

  1. ljutković ljutko

    Sjajno !!!Sa platom kod privatnika -kupiti stan je sitnica !Nemoj samo slučajno da ukolko dođe do rata krenete u hajku na rezerviste sa čuvenom licemernom porukom “otadžbina te zove”.Ja sam se na to tri puta upecao(smatrao sam da mi je to kao rezervnom oficiru dužnost)!!Nikad više !!!Pozivar može samo da dobije batine !Ni ja ni moj sin !Eno vam onih curica(što im tata želeo sina) !!