Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju: OTVORIMO ZAJEDNO NARODNI MUZEJ!

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju „Otvorimo zajedno Narodni muzej“ u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog muzeja u Beogradu.

Kao brend sa dugom tradicijom i nasleđem, Zaječarsko pivo doniraće Narodnom muzeju po jedan dinar od svake prodate specijalno dizajnirane limenke piva u periodu od 1. februara do 15. juna 2018. godine.

Tokom ovog perioda, limenke Zaječarskog piva promeniće svoj izgled i krasiće ih vizuali četiri umetnička dela – „Portret Vuka Karadžića“ Dimitrija Avramovića, „Miloš, Marko i vila“ Paje Jovanovića, „Motiv iz Šida“ Save Šumanovića i „Drvo u šumi“ Nadežde Petrović.

Ponosni smo što će Zaječarsko pivo, zajedno sa svojim potrošačima, dati važan doprinos završetku radova na renoviranju Narodnog muzeja, kao institucije od izuzetnog nacionalnog i kulturnog značaja. Radujemo se otvaranju Muzeja nakon 15 godina, kako bi ponovo svi stanovnici Srbije, ali i brojni turisti, imali priliku da posete instituciju koja čuva našu bogatu kulturnu baštinu“ – istakla je Jasmina Trijić, senior brend menadžerka Zaječarskog piva.

Narodni muzej osnovan je 1844. godine sa ciljem da na jednom mestu „sabere sve starine i da ih za potomstvo sačuva“, kako se navodi u osnivačkom aktu ove institucije koja je većim delom zatvorena zbog sanacije od 2003. godine.

Osnovna potreba je da se obnovom Narodnog muzeja stvore uslovi za trajno čuvanje i savremeno predstavljanje kulturnih dobara, odnosno da se postigne funkcionalno, organizaciono i tehničko osavremenjivanje objekta i stvaranje dodatnog prostora za osnovne delatnosti, posebno izlaganje i komunikaciju sa publikom. Glavni cilj je preobražaj muzeja i promena narativa postavke, u skladu sa profesionalnim standardima“ – istakla je Bojana Borić Brešković, direktorka Narodnog muzeja.

Narednih meseci Zaječarsko pivo će širom zemlje organizovati brojne promotivne i edukativne akcije sa ciljem prikupljanja sredstava za završetak radova i dodatnim upoznavanjem javnosti o značaju četiri umetnička dela izuzetnih srpskih slikara.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

Komentari 1

 1. Dr Milanče Mitovski, akademik IAS

  Povodom dobrotvorne i plemenite akcije, Zaječarskom pivu posvećujem pesmu:

  PIVCE ZAJEČARSKO, A MOJE!

  Pivce moje,
  vitаminа puno
  i dаje snаgu,
  nisаm ni duno,
  nаljutio sаm drаgu.

  Gde je ono pivce?
  Nemаš brige,
  ono utiče nа živce,
  mаni se krigle.

  Koristi flаšu,
  nije mаlа,
  zа sаvest nаšu,
  moždа je šаlа.

  Popiti pivce,
  ne znаči dа,
  smiriš živce,
  to je prirodа.
  Pivce hlаdno,
  pričinjаvа se
  zаistа slаdno,
  njemu nаvići se
  biće ondа sklаdno.

  U njemu su
  B –vitаmini,
  oni se gužvаju
  u prаksi i istini.

  Mаni se,
  pivce,
  dokаzаno je,
  nije zа živce.
  Zaječarsko
  Meni drago,
  Flašu navrno
  Poljubih rado.
  Živeli!