Zaliv sa 3.000 radnih mesta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printscreen

U novom turističkom gradu Luštica Bay, kada bude završen, radiće oko tri hiljade stalno zaposlenih, dok trenutno na projektu radi oko 600 ljudi, saopštio je izvršni direktor kompanije Luštica development Daren Gibson.

On je za Dan kazao da je Luštica Bay prepoznata kao izuzetno bitan projekat za turističku privredu, lii za privredu Crne Gore u celini.

“Ako uzmete u obzir veličinu projekta i samu turističku ponudu u okviruprojekta, to značajno utiče na poboljšanje kvaliteta ponude u državi, ali i celog regiona”, rekao je Gibson.

Kako je naveo, sa ukupnom investicijom od 1,1 milijardu evra može se pretpostaviti koliko je kompanija bitna za crnogorsku privredu, u smislu investicije. “Kada pogledate samu veličinu, shvatite da smo mi najveći projekat ove vrste u jugoistočnoj Evropi”, kazao je Gibson.

On je rekao da će u Luštica Bay, u sledećih nekoliko nedelja biti završeno i predato vlasnicima oko 50 novih rezidencijalnih objekata – apartmana, vila i gradskih kuća.

Izvor: RTCG

Foto: printscreen

Komentari 1

  1. Rajka

    Ovo područje je poznato po tome što je veoma kontaminirano. Za koju godinu kada ljudi koji su boravili i borave tu počnu da oboljevaju od malignih bolesti ko će biti odgovoran?

    “Samo nekoliko dana uoči potpisivanja Kumanovskog sporazuma i formalnog okončanja agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, 30. maja 1999. godine, avion-bombarder A-10 američkog ratnog vazduhoplovstva, u dva navrata gađao je bombama sa osiromašenim uranijumom rt Azra na poluostrvu Luštica.

    Procjenjuje se da je Luštica bila gađana sa preko 300 projektila sa uranijumskim punjenjem, što je to poluostrvo na ulazu u Bokokotorski zaliv zajedno sa još nekoliko lokaliteta u Republici Srbiji uvrstilo među područja koja su u SRJ bila naviše kontaminirana radioaktivnim otpadom.”