• English
X

Poslovne vesti

ZANIMLJIVO SAOPŠTENJE: Er Srbija u plusu skoro milion evra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija zabeležila je neto profit od 900.000 evra u 2016. godini, što je treća godina zaredom da domaća vazduholovna kompanija beleži pozitivan finansijski rezultat.

Ukupni operativni prihodi porasli su za pet odsto na 320 miliona evra, a prihodi od kod-šer sporazuma su povećani za 24 odsto na 26,7 miliona evra, saopšteno je iz Er Srbije.

Ove rezultate prati i porast broja putnika na 2,62 miliona, što je rast od odsto, kao i povećanje ukupnog kargo prevoza, koji je skočio na 4.913 tona, odnosno za 31 odsto.

Godinu je obeležilo uvođenje direktnih letova Er Srbije između Beograda i Njujorka 23. juna, koji su ponovo povezali Srbiju i SAD nakon pauze duže od dve decenije.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić izrazio je zadovoljstvo što je kompanija zabeležila neto profit od blizu milion evra u 2016. godini i pored značajnih investicija u poslovanje.

“Ove godine usmereni smo na jačanje naših komercijalnih rezultata, unapređenje efikasnosti našeg poslovanja, kao i na kontrolu troškova i stabilnost bilansa stanja.”

Početkom 2017. prešli smo na Sabre sistem za rezervacije i prijavljivanja na let, koji je omogućio Er Srbiji da uvede nove personalizovane usluge i podstakne povećanje prihoda, pružajući istovremeno značajan potencijal za digitalizaciju naših usluga, kazao je Kondić, navodi se u saopštenju.

On je rekao da je nedavno preuređena flota uskotrupnih aviona erbas A319 i A320 sa 1.500 novih rekaro sedišta, što je povećalo kapacitet na mreži letova na kratkim linijama, a rezultat toga je veća konkurentnost Er Srbije.

“Da bismo osigurali postizanje pozitivnih rezultata i u budućnosti, moramo da nastavimo da odgovaramo zahtevima tržišta i da se prilagođavamo u našem poslovanju.”

S jedne strane to znači da iskoristimo naše investicije u tehnologiju, dok s druge strane istovremeno poslujemo uspešnije i efikasnije da bismo smanjili troškove, rekao je Kondić.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: Beta