Zaposlenima OTKAZ, a direktoru se “smeši” MILIONSKI BONUS

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Irski loukoster Rajaner planira da ukine od 500 do 700 radnih mesta, objavio je izvršni direktor Majk O’Liri, koji bi istovremeno, zahvaljujući zelenom svetlu deoničara, u idućih pet godina mogao računati na 100 miliona evra bonusa.

Rajaner ima višak od 500 pilota, kazao je O’Liri, istakavši da planira ukidanje između 500 i 700 radnih mesta, uključujući i ona u sedištu kompanije u ​​Dablinu.

Nekim radnicima ponuđen je neplaćeno 12-mesečno odsustvo, dok bi ostalima od sledeće nedelje mogla početi da stižu obaveštenja o otkazu, dodao je šef irske aviokompanije.

Rajaner u Evuropi zapošljava oko 17.000 radnika, a uprava je u julu upozorila da bi mogla ukinuti čak 900 radnih mesta.

Paralelno su deoničari tesnom većinom glasova od 50,5 posto odobrili plan isplate bonusa, prema kojem bi O’Liriju u idućih pet godina moglo biti isplaćeno oko 100 miliona evra, ako profitabilnost ili cena deonica kompanije u tom periodu budu udvostručene.

U protekle dve godine cena Rajanerove deonice otprilike je prepolovljena zbog niza sukoba sa sindikatima i kašnjenju letova zbog prizemljenja Boinga 737 MAX.

O’Liri je u februaru objavio da će u najvećoj evropskoj niskotarifnoj aviokompaniji ostati još pet godina. Kompaniju vodi već 25 godina.

Izvor: Agencije

Foto: Pixabay