Zašto Beograd i dalje nema Hard Rock Cafe?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ni dve godine nakon najave otvaranja poznatog svetskog lanca restorana Hard Rock Cafe u Beogradu, to se nije desilo. Razlog je – nedostatak adekvatnog prostora u centru srpske prestonice, saopšteno je portalu Investitor iz kompanije.

„Intenzivno tragamo za lokacijom u centru Beograda. Ono što je naizgled odgovaralo standardima Hard Rock Cafea u užem centru bilo je pod vlasničkim sporom, a stav kompanije je da nipošto ne ulazi u aranžmane koji imaju bilo koju vrstu opretećenja“, rekli su nezvanično iz kompanije koja poseduje franšizu ovog poznatog svetskog lanca restorana, hotela i kazina.

Sagovornik Investitora sa tržišta nekretnina u Beogradu, koji je bio uključen u potragu odgovarajuće lokacije, kaže da su vlasnici nekih lokacija bili, moguće, povezani i sa organizovanim kriminalom, zbog čega su i one isključene iz daljeg razmatranja.

Krajem 2016. godine neki mediji su javili da će Hard Rock Cafe Beograd biti izgrađen u Obilićevom vencu, gde je nekada bio restoran Vapiano, ali se to nije desilo.

Prvi Hard Rock Cafe u regionu otvoren je u Podgorici u februaru 2015. godine.

Izvor: Investitor

Foto: Pixabay