Zbog „Parazita“ planuo biznis u Seulu, posao cveta kao lud (FOTO/VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Od kada je u filmu Parazit prikazana kutija picerije za koju glavni likovi u početku rade, prodaja u ovom objektu koji zaista postoji uvećana je za 50 odsto.

Reč je o piceriji Skaj pica. U nju turisti sada svraćaju mnogo češće i slikaju se sa „kutijama za poneti“.

One su im posebno interesantne jer su članovi porodice Kim na početku filma uz pomoć njih zarađivali za novac: savijali su karton i pravili kutije.


Iako se oni u filmu muče i pokazatelj su surovog kapitalizma koji vlada u današnjem društvu, baš ovaj „očajnički posao“ je piceriji prikazanoj u Parazitu, doneo duplo veći promet.

Eom Hangil, vlasnica picerije, rekla je da posao „cveta kao lud“. Inače, ova picerija ranije uopšte nije bila mnogo popularna, što je takođe simbolično: možda je režiser Bon Džun-Ho upravo zato i odabrao, kao odgovor na monopolistički kapital, prenose Nezavisne.


„Planule“ i nudle

Popularnost nije zaobišla ni supermarket Pig rajsice ispred kojeg sin iz porodice Kim pije piće sa svojim drugom.

Nakon filma, zavladala je pomama i za takozvanim jelom ramdon, a reč je o nudlama koje mama Kim sprema za ukućane porodice Park. Zanimljivo je da su domaćice masovno počele da spremaju ovo jelo kod kuće, a njihovi recepti i fotografije postali su viralni u tren oka.

Nongšim, koji proizvodi dve vrste nudli – Čapageti and Neoguri, kaže da im je prodaja zbog filma skočila za 60 odsto (računali su period koji obuhvata nekoliko nedelja pre i nekoliko dana posle Oskara).


Ovo je porodica koja stoji iza filma „Parazit“ (VIDEO)


Izvor: Nezavisne novine

Foto: Youtube/Printscreen