“Znatno povećanje plata i penzija”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ove godine može očekivati da plate u javnom sektoru i penzije budu povećane u većem procentu nego do sada.

“O povećanju plata i penzija odlučiće Vlada Srbije, ali je sigurno da će one znatno biti uvećane”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je dodao da su impresivni rezultati u javnim finansijama od početka ove godine i da je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom kvartalu bio 4,5 odsto, što omogućava da se povećaju zarade u javnom sektoru i penzije.

“Ljudi vide da smo na dobrom putu. Svi koji nisu verovali kad smo o tome govorili sada mogu da se uvere šta je uradjeno”, istakao je Vučić.

Poslednje uvećanje plata u javnom sektoru i penzija, umanjenih od novembra 2014. kao mera fiskalne konsolidacije, bilo je u januaru ove godine. Fiskalni savet predlaže da eventualno povećanje tih budžetskih izdataka bude u skladu sa rastom BDP.

Izvor: Beta

Foto: screenshot

Komentari 1

  1. Mučenik

    Ovakve izjave o imaginarnom povećanju penzija i plate, odgovorni pričaju kao nedonošćad po mozgu, a zamajavaće nas do kraja godine, a pitanje je da li će Vlada, ovako zaratila u dva tabora, ne padne i porast penzija ode u bunar nedođija. Umesto zamajavanja penzionera o basnoslovnom porastu penzija treba ΛV da se upristoji, pa prvo da vrati otete penzije, a zatim da laže građane i građanki o njegovim blagodetnim povećanjem penzija i plata. O frapantnim rezultatima po pitanju porasta BDP ne prati bedu, jadi i gladi vođine glasačke mašine. Ovakvim zamajavanjima još jednom se dokazuje ono “narodna ko laže taj obavezno i krade”. Lepo da lepše i ne može biti? Ko dočeka, pričaće o milostivom ΛV i njegovim blagodetnim akcijama.