• English
X

Poslovne vesti

Zrenjanin dao 2,5 hiljade hektara Tenisu na 30 godina

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Skupština grada Zrenjanina usvojila je odluku kojom je nemačkoj kompaniji Tenis u zakup na 30 godina dato blizu 2,5 hiljade hektara državnog zemljišta.

“Najskuplja reč u srpskom jeziku je zemlja. Vi je ne dajete, vi je oduzimate nama. Ovo je odluka zbog koje će nas naša deca pitati zbog čega za njih nema zemlje. Da sam na vašem mestu, ja ne bih imao hrabrosti da je donesem”, rekao je za skupštinskom govornicom predstavnik paora Slavko Vukov.

Nakon njegovog izlaganja niko od odbornika vladajuće koalicije nije uzeo reč, ali su za odluku glasali jednoglasno, što su okupljeni predstavnici paora ispratili povicima “sram vas bilo”.

Nekoliko desetina zrenjanskih paora protestovalo je ispred Skupštine grada.

Sednica Skupštine grada Zrenjanina naprasno je sazvana u sredu za četvrtak.

Član veća Stojan Kralj rekao je da će Tenis dobiti 2.431 hektar zemljišta, koje će početi da koristi 2019. godine, a da planiraju investiciju vrednu 21 milion evra.

Povezane vesti

Izvor: N1, Kurir

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Osveti se

    Ljudi mora da shvate da je Srbija pod totalnom okupacijom! Nema razlike izmedju ovog rezima i svih kvislinskih rezima tokom Drugog svetskog rata. Svake godine se Srbija isprazni za 70-100 000 ljudi, o kulturnom genocidu koji se vrsi preko televizije i S(N)S stampe da i ne pricamo. Osvestite se ljudi! Ne podrzavajte vise izdajice!