X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovni saveti

3 potcenjene veštine koje će vam pomoći da napredujete u poslu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kada negujete prave veštine u svojoj karijeri, to može da napravi veliku razliku – pre svega kako napredujete na poslu.

Pitanje je koje su veštine one prave?

Kako piše sajt „The Muse“, bilo da već duže vreme radite, ili ste tek krenuli, postoje tri veoma važne veštine, koje mogu da vam pomognu u karijeri:

1.Fokus

U poslednje vreme pojavljuje se sve više knjiga koje za temu imaju fokusiranje, koncentrisanje, usmeravanje pažnje na važne stvari. U našem svetu u kome smo bombardovani informacijama, stalnom zvonjavom telefona ili obaveštenjima da nam je stigao mejl, pažnja je postala prava dragocenost.
Biti skoncentrisan je veština, i kao i svaka druga – mora se vežbati. Rad ili učenje od nekoliko sati u kojima niste nijednom proverili mejl ili telefon neka bude vaš cilj. Ali, polako. Počnite od malih vremenskih perioda, do sve dužih. Udaljite uređaje koji vam ometaju pažnju i isključite se iz spoljašnjeg sveta.

2. Otvorenost za kritike i sugestije

Ako ne slušate kritike (ili bilo kakve povratne informacije) o sopstvenom radu, nikada nećete napredovati. Ljudi ne samo da neće biti voljni da rade sa vama, već će i odbijati savete koje dobijaju od vas.
Za početak: Naučite da slušate bez prekidanja. Samo slušajte. Nakon toga, nemojte da se pravdate. Recite „hvala“. Razmislite o kritici, proverite i sa sobom i sa drugima šta ko misli o tome. Nakon toga, sugestije možete da primenite na svoj rad.
Jako je bitno ko vam sugestije i kritike daje. Nemojte prihvatati bilo šta od nekog čije mišljenje ne cenite.

3. Odgovornost

Jedno je biti entuzijasta koji bi sve odmah i sada, a drugo racionalni radnik koji korak po korak rešava zadatke. Nekad jednostavno uzmete „preveliki zalogaj“, i to je u redu. Ali potrudite se da se to retko dešava. Najbitnije je da preuzmete na sebe onoliko koliko možete da ispunite. Sve preko toga je neodgovornost.
Savet je da se pripremate i za najgore scenarije, kada na sebe preuzmete neki važan projekat.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife/The Muse

Foto: Pixabay

Piše: N.V.

Komentari 1

  1. milijana

    Potrebno je:

    1. uvlačenje
    2.poltronisanje,
    3. uvlačenje